Lotte Suzanne

mijn travel bucketlist

Geplaatst op 4 januari 2017

Vandaag een bucketlist, maar niet zo’n algemene, mijn bucketlist van vandaag gaat over de reizen die ik nog zou willen maken. Na mijn reis naar Afrika vorig jaar, smaakte het al snel naar meer. Er zijn nog een heleboel plekken op deze wereld waar ik heel graag naar toe zou willen. Vandaag maak ik een top 5 van landen/ plekken waar ik zéker nog eens naar toe zou willen. Kijk je mee naar mijn Travel Bucketlist?

1. AMERIKA
Met stipt op nummer één is voor mij Amerika. Eigenlijk staat deze al een heel aantal jaar boven aan mijn lijstje, maar steeds komt het er maar niet van. Ik weet ook niet of dit iets iets, waar ik op heel korte termijn al naar toe ga, maar dat ik er ooit in mijn leven naar toe ga, dat is voor mij meer dan zeker. Ik weet niet zo goed wat mij er in aan trekt, maar het is vooral het grootste. Na al die series en films die zich in Amerika af spelen, wil ik hier gewoon een keer geweest zijn. New York is de plek die ik dan sowieso wil gaan bezoeken, maar een tripje langs meerdere steden of plekken lijkt mij ook wel wat.

2. CURACAO
De helder blauwe zee, de kleurrijke huizen, Willem stad.. Jan-Willem en ik hebben het vaak over plekken waar we samen nog eens heen zouden willen en met stip op één staat altijd Curaçao. Het heerlijke weer en de sfeer van dit  Caraïbische eiland spreekt ons beide enorm aan.

3. BERLIJN
Iets makkelijker te bereiken, maar toch ben ik er nog nooit geweest. Deze bruizende stad zit bomvol hippe hotspots en ik hoor er van veel mensen om mij heen enthousiaste verhalen over. Ik kreeg ook eens als tip om hier per fiets de stad te gaan verkennen, dat lijkt me erg leuk om te doen.

4. BALI
Ja hoor, dit Indonesische eiland kon niet in dit rijtje ontbreken. Ik ben verliefd op al die ‘Bali-perfecte-pinterest- achtige foto’s. Het lijken wel schilderijtjes, wat is de natuur prachtig! Ik zou me graag willen onderdompelen in de cultuur daar en zeker een bezoekje brengen aan een tempel. Ik zou zeker graag eens een bezoekje willen brengen aan dit paradijsje.

5. AFRIKA
Afrika heeft mij een beetje in haar hart gesloten. In januari ben ik met een groep studenten op expeditie geweest in Uganda. Waar we echt de communitie in gingen en het échte leven daar hebben mogen ontdekken. Zo iets zou ik niet snel weer mee maken, want als toerist kom je niet op die plekken waar wij waren en zal de ervaring ook zo anders zijn. Maar toch zou ik graag nog eens terug willen. Misschien wel weer naar Uganda of toch een ander Afrikaans land. Zuid-Afrika trekt mij ook heel erg.

Oeh, na het maken van dit lijstje pak ik het liefst direct m’n koffer in om te vertrekken! Welke plek of welk land staat er zeker op jouw bucket list?

Lotte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *