Lotte Suzanne

Waarom ik prioriteiten stellen zo lastig vind..

Geplaatst op 21 december 2016

Ik schaam mij lichtelijk voor het feit dat ik hier al een 68738 jaar niets meer van mij heb laten horen. En ik moet ook eerlijk zeggen, dat ik niet zo goed kon bedenken hoe en wanneer ik dan weer ging beginnen met bloggen. Tot nu, ik dacht ‘ach, waarom ook niet’ en daar ben ik dan weer. Is het nodig dat ik mij even voorstel? Oké, even serieus maar weer. En met welk artikel zou ik dan weer gaan beginnen? Ik bedacht mij om gewoon maar te beginnen met schrijven, want immers is mijn blog ook de ideale plek om als mijn uitlaatklep te gebruiken.

Het afgelopen jaar is heel intensief voor mij geweest. Het begon allemaal met mijn reis naar Afrika, waar ik best wel heel erg van in de ban van was geraakt. Ik kocht ergens tussendoor een huis. Doen we gewoon even hoor! Ik werkte 5 dagen in de week in het onderwijs. En daarnaast zat het privé ook even allemaal niet zo mee. Ik merkte steeds vaker aan mij zelf, dat dit veel was. Maar continu bleef ik mijzelf weer dwingen, kom op Lot, je bent jong en je hebt alle tijd om je volledig op het werk en al het andere te storten. Naast het feit dat ik altijd voor alles enthousiast ben. Maar echt. Ik merk dat ik lastig vind om keuzes te maken, juist ook omdat ik oprecht overal blij van word en daarnaast ook alles heel belangrijk vind. Ik ben een leergierig type, als jonge docent wil ik alle kansen pakken om te leren en zoveel mogelijk ervaring op te doen. Maar goed, wanneer je merkt dat dat wat veel wordt, is dat allemaal niet zo leuk meer. Ik koos er voor, om na de zomer vakantie 4 dagen te gaan werken. Binnen mijn werk in het onderwijs is er ontzettend veel veranderd, voor mensen die niet in het onderwijs werken is dit misschien een abracadabra verhaal. Daarom wijd ik hier verder niet over uit. Maar laat ik het er op houden, dat het een periode was waarin veel energie en flexibiliteit werd gevraagd. Overigens vooral heel leuk hoor. Ik ben wel te paaien voor wat veranderingen en creatieve oplossingen, dat maakt mij ook weer enthousiast.

Echter… Vind ik het nogal lastig om prioriteiten te stellen. Dat had je misschien al een klein beetje verwacht van me. M’n werk in het onderwijs is gewoon best intensief, leuk intensief, maar het kost mij gewoon veel tijd. En dan had ik daarnaast ook mijn blog en Youtube kanaal nog, iets waar ik bijna 7 jaar geleden als student aan begon. Nu ben ik opeens een soort van volwassen persoon, die een best wel volwassen leven lijdt. Gek hoor, soms heb ik het gevoel dat de afgelopen jaren voorbij zij gevlogen. En het combineren van al deze leuke, drukke zaken, vind ik gewoon best wel heel erg lastig. Niet te vergeten dat er ook nog zo iets als een sociaal leven en een huishouden bestaat.

Het liefst wil ik het allemaal en zou ik 48 uur in een dag willen proppen. Maar ik weet ook, dat ook 48 uur dan weer niet genoeg zou zijn. Een belangrijk doel voor mij, is het leren van prioriteiten stellen. Keuzes maken en bedenken waar ik mij focus op in wil zetten. Ik vind dit lastig en ben ook heel erg zoekend in dit proces.

Achter de schermen ben ik heel druk met mezelf in beraad, hoe ik hier verder in wil. En dan vooral in het blog en Youtube wereldje. Ook ik merk dat er heleboel veranderd, maar ik probeer hierbij vooral goed te luisteren naar mijn eigen gevoel en naar mijn eigen behoeftes. Er zullen dingen gaan veranderen, maar wat dit allemaal is, dat ga je merken. Ik probeer in ieder geval weer meer tijd vrij te maken voor het bloggen en Youtube, want het maakt me zo blij. Er moet een balans komen in dit alles en ik hoop je mee te nemen in deze veranderingen.

Tot zo ver. Tot heel snel!

Lotte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *