Lotte Suzanne

Shoot! │ Fotograferen met je hart

Geplaatst op 10 januari 2017

Het maken van een perfect kiekje is zo makkelijk nog niet. Of je nou fotografeert met een professionele spiegelreflex of met je smartphone, het maken van een mooie foto is vaak moeilijker dan je denkt. Ik ontdekte onlangs het boek ‘Shoot!’ van Anki Wijnen. Anki is bekend van haar blog Zilverblauw.nl en weet dé perfecte plaatjes te schieten. In dit fantastische baby roze boek, geeft Anki haar fotogeheimen prijs. En ik kan je verklappen, hier word je écht heel blij van. Het is geen ingewikkeld boek met allerlei technieken en stappenplannen. Nee, gewoon een heerlijk leesbaar boek met praktische tips, een fantastische vormgeving en in een heel begrijpelijke taal beschreven. Ik vertel je meer over dit boek vandaag!

Mag ik allereerst even stil staan bij het feit dat de vormgeving, de kleuren en de foto’s van dit boek echt in één woord GEWELDIG zijn. Dit boek zou je alleen daarom al willen hebben, hoe leuk staat dit boek op een saaie boekenplank vol grauwe, saaie boeken. Maar naast de uiterlijke charmes van het boek, slaat de inhoud bij mij ook echt aan.

Hoewel ik al even blog, is fotografie altijd iets geweest wat ik super ingewikkeld vind. Toen ik jaren geleden de overstap naar een spiegelreflex maakte, dacht ik dat alles beter zou worden. Maar niets is minder waar, het werd alleen maar een stuk ingewikkelder.
‘Shoot!’ is echt een boek voor jou en mij. En daarmee bedoel ik, dat het echt in gaat op alledaagse problemen bij fotografie. Het boek staat stil bij het zien van schoonheid en creativiteit. Het gebruik van kleuren en compositie. Het maken van de perfecte foto van je interieur. Hoe zorg je ervoor dat je eten er smakelijk uit ziet op een foto? En voor een ieder van ons: Hoe fotografeer je met je smartphone (Hállo Instagram waardige foto’s)

Tot slot zit er ook nog een uitgebreid hoofdstuk in, over het gebruik van je camera. Dit is een hoofdstuk met wat meer technische uitleg, over het gebruik van je spiegelreflex, het nabewerken van je foto’s en dé tips om je foto’s beduidend beter te maken.

Ik wil natuurlijk niet te veel weggeven van het boek, omdat ik vind dat je dit boek echt moet kopen. Toen ik het boek voor het eerst opensloeg, heb ik uren gelezen en tussendoor geoefend met mijn eigen camera’s. Ik werd ook echt zelf weer enthousiast om beter mijn best te doen bij het maken van foto’s.

Anki heef wat mij betreft een boeken geschreven en gecreëerd, waar iedereen mee uit de voeten kan. De tips zijn makkelijk toe te passen en passen precies bij de problemen en vragen waar ik zelf tegen aanloop. Wanneer ik weer aan de slag ga met het maken van foto’s, pak ik het boek er bij en gebruik ik het als extra naslagwerk om mijn foto’s te verbeteren.

Ik kocht ‘Shoot!’ bij de Sissy-boy voor zo’n 20 Euro.

Lotte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *