Lotte Suzanne

Hotspot van de maand: Hoxton Amsterdam

Geplaatst op 12 januari 2017

Afgelopen week besloten Jan-Willem en ik er even tussen uit te gaan en een nachtje bij een hotel te boeken. Dat is trouwens echt een tip die ik je wil meegeven, boek af en toe als ‘date’ een nachtje weg in een leuke stad! Wij besloten een hotel te boeken in Amsterdam. Ik had veel goede verhalen gehoord over het Hoxton en zo boekten we daar een ‘cosy’ kamer. Het Hoxton is sinds 2015 gevestigd in Amsterdam, aan de Herengracht 255.

We checkten donderdag middag in en vrijdag om 12.00 uur vertrokken we. Direct hadden we beiden het gevoel dat we hier weer zouden komen, wat een SUPER FIJN hotel is dit! Daarom verdiend dit hotel een plekje in mijn nieuwe rubriek; Hotspot van de maand. Kijk je mee?


De Hoxton is, zoals je ziet, echt een onwijs gave plek om te verblijven. Dit hotel, gevestigd midden in het centrum van Amsterdam (tussen de 9 straatjes) is wat mij betreft dé plek om te verblijven bij een nachtje Amsterdam. Het hotel is gevestigd is een statig grachtenpand, met vijf verdiepingen en 111 kamers. De inrichting van het hotel voelt heel huiselijk en is zo goed vorm gegeven. Aan werkelijk alles is gedacht! De badkamer met de koperen details, de leren banken in het restaurant, met de kleurrijke kussens. Okergeel, hout, Perzische tapijten.. Mag mijn huis er a.u.b. ook zo uit zien?! Ik bedoel, hier wil je toch gewoon zijn?


Naast de inrichting en het belachelijk fijne bed, zijn er nog een aantal fijne dingen die het Hoxton hanteerd in haar hotel. Zo heb je er gratis wifi, voor iedereen. Dus of je hier nou komt eten, werken of blijft slapen. Daarnaast mag je het eerste uur van je verblijf gratis bellen naar het buitenland. Hoe cool, tijd om die vriend/vriendin die in het buitenland verblijft eens te bellen! Je koelkastje is gevuld met water en melk, gewoon gratis en voor niets. En dan tot slot (mag ik even een applaus?) het volgende: er wordt ‘s ochtends een tasje met ontbijt aan je kamerdeur gehangen. Dus gewoon, hup, vanuit je bed ontbijten.


Zoals je in mijn weekvlog ook hebt kunnen zien, zijn we ook wezen eten bij restaurant Lotti’s (hé, wat een leuke naam!), die gevestigd is in de Hoxton. Het is een Bar & Grill restaurant met een hele fijne kaart. De prijzen zijn prima te doen en het eten was echt om te smullen. De frietjes met truffel zijn echt niet te omschrijven lekker, alleen hier om zou je er moeten gaan eten. Je kan er overigens ook ontbijten, lunchen of een drankje doen aan de bar. Heb je zin om eens op een coole plek te werken, dan is de Hoxton ook ideaal. Er zaten veel ondernemers met laptop, aan tafels werken.

Volgens mij is mijn omschrijving van de Hoxton wel duidelijk, ik ben een beetje verliefd geworden op dit super, leuke, mega mooi ingerichte, fijne hotel.

De prijzen voor een verblijf variëren, dit ligt namelijk ook aan het type kamer waar je voor kiest. Ik raad je aan even de site van de Hoxton te bezoeken. Voor een Cosy kamer, waar wij sliepen, betaal je meestal zo’n 159 Euro.

Laat je me even weten wat jij van deze nieuwe rubriek vindt? Én: Wat is jouw favoriete hotspot van dit moment?

Lotte

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *