Lotte Suzanne

Zwanger & even bij kletsen

Geplaatst op 15 april 2018

De mensen die mij via Instagram of Facebook volgen/kennen, hebben het blije nieuws al gehoord: IK BEN ZWANGER! Daar zijn wij natuurlijk super blij mee en ik vond het hoog tijd om jullie daar even over bij te praten.

 

 

18 WEKEN ZWANGER
Ik ben gewoon al bijna op de helft, best wel bizar om dat te doen beseffen. Maar goed, hoe begon het allemaal? Hoe waren de eerste 4 maanden voor mij? Hoe voel ik mij? Hoe gaat het met de baby? Vast allemaal vragen die jullie hebben, daarom zal ik daar wat meer over delen.

Het was 12 januari toen we een positieve test hadden. Ik was lichtelijk in shock, had een geromantiseerd beeld in mijn hoofd hoe het zou verlopen, maar in werkelijkheid kon ik het echt niet beseffen. We wilde al zo’n 1,5 jaar heel graag zwanger worden, dus natuurlijk ben je op dat moment intens gelukkig en blij. Maar toch overrompelde het me, dát moment had ik even niet bedacht. Ik deed meer een test om het uit te sluiten, zodat ik weer wist waar ik aan toe was. Daar begon ons grote avontuur.

De eerste 3 weken leefde ik op een roze wolk. Ik straalde van m’n tenen tot m’n oren en voelde me de koningin van deze wereld. Ik ging dit gewoon eventjes doen, dit kan ik. Ik voelde me die eerste weken totaal niet zwanger, op wat gevoelige borsten na. Natuurlijk kende ik alle verhalen van misselijkheid en al die andere kwaaltjes van andere vrouwen, maar ik had bedacht dat mij dat niet ging gebeuren.
Tot een paar weekjes daarna.. Ik heb tot ongeveer week 15 ontzettend last gehad van de misselijkheid. De hele dag door voelde ik me misselijk. Hoezo ochtend misselijkheid? Bij mij was het de hele dag, behalve als ik sliep. Ik had het gevoel veel te willen eten, maar aan de andere kant stond al het eten mij tegen. Naast het misselijke gevoel, moest ik ook vaak overgeven. Dit vond ik wel even een lastige tijd, omdat ik wilde genieten, wilde shoppen, het vieren! Maar doordat ik mij zo misselijk voelde, kon ik eigenlijk alleen plat liggen en was een rondje met de hond wandelen al te veel gevraagd. Daar moest ik aan toe geven en dat vond ik lastig. M’n hoofd en lichaam spraken elkaar tegen.

Gelukkig is de misselijkheid een stuk afgenomen. De ochtendmisselijkheid is er nog steeds en op sommige dagen voel ik me nog steeds misselijk gedurende de dag. Maar dat is in niets te vergelijken met die eerste weken. Moe ben ik nog wel, mijn werkdagen slurpen veel energie en daar moet ik dan ook gelijk een paar dagen van bij komen. Maar hé, ik kan wel echt gaan genieten nu. Dus ik ben blij!

 


WE KRIJGEN EEN DOCHTER!

Met 12 weken besloten we het openbaar te maken dat ik zwanger ben. En dat vond ik echt een feestje! Het voelde als of ik jarig was, maar dan nóg leuker. M’n collega’s, jullie reacties op instagram (bijna 1000 reacties! hallo zeg) en alle reacties van mensen om mij heen; ik vond het overweldigend en kon hier zo van genieten. Toen werd het  voor mij pas écht leek het wel, we hadden geen geheimen meer en ik kon er met iedereen over praten.

Met 15 weken hadden we een geslachtsbepalingsecho, omdat we gewoon zo nieuwsgierig waren naar dat mini mensje in mijn buik. Stiekem had ik al wel een tijdje een voorgevoel dat het een meisje zou worden. En ja hoor, we krijgen een dochter! Super leuk, hoewel het natuurlijk het aller belangrijkste is dat ze gezond is. De eerste roze pakjes en knuffeltjes zijn inmiddels aangeschaft.

Met het kleine meisje in mijn buik gaat het heel goed. Iedere keer kijken we weer uit naar de echo, om de baby weer even te kunnen zien. Over een week hebben we onze 20 weken echo, dat blijft natuurlijk iets spannends, maar ik laat het allemaal maar op mij af komen.

HET IS BEST WEL SPANNEND ALLEMAAL
Dit is natuurlijk mijn eerste zwangerschap, mijn eerste kindje. Alles is nieuw. Van krampjes in mijn buik, de eerste schopjes, hormonen, huilbuien, nesteldrang en noem het maar op. Maar los daar van, zie ik het als één groot avontuur! Jan-Willem en ik kunnen uren fantaseren over hoe ze er uit komt te zien, hebben de DVD met de echo al 100 x terug gekeken en dromen over het leven wat komen gaat. We zijn er klaar voor, we hebben er zo zo zo veel zin in. Laat maar komen die kleine spruit!

Toch vind ik het delen van mijn zwangerschap op het internet iets wat ik spannender vind, dan verwacht. Ik ben zelf een trouwe volger van heel veel vlog en blog mama’s en ik geniet van al die beelden en de ervaringen van deze mama’s. Toch zie ik ook, dat je jezelf en je kindje hier heel kwetsbaar mee maakt. Dat is mooi, maar tegelijkertijd heel spannend. Mensen kunnen van alles vinden, adviezen geven, oordelen en weet ik veel allemaal niet meer. Misschien is het een soort oer moeder gevoel dat in mij los komt, dat ik gelijk zo beschermend ben ingesteld, maar het delen op internet roept van alles bij mij op. Hoe dit allemaal zal gaan, weet ik dus niet. Ik laat het allemaal wel op mij af komen. Geen verwachtingen en gewoon blijven luisteren naar mijn eigen gevoel, dat is wat ik ga doen.

Zo dit was het, een eerste update! Wie weet volgen er meer updates, laat me maar weten of jullie dat leuk zouden vinden.

Liefs, van de mommy te be

6 reacties op “Zwanger & even bij kletsen”

 1. Elise schreef:

  Gefeliciteerd nogmaals! Leuk! Ga je ook nog weer iets van filmpjes of vlogs uploaden? Ik heb ze al een tijd gemist.. maar leuke Zwangerschapsblogs of shoplogs vind ik ook leuk!!!

 2. Melissa schreef:

  Heel leuk om jouw verhaal te volgen. Ik ben namelijk ook zwanger van mn eerste kindje. Ben nu 13 weken.
  Zit wel eventjes achterop 🙂 maar weten binnenkort het geslacht. In België wordt dit bepaald door de NIPtest, dit kon ik hier niet terugvinden. Is dit bij jullie niet verplicht? 🙂
  Vermoeidheid en misselijkheid heb ik ook last van. Maar we weten waarom het gebeurt en ik maak het maar al te graag door 🙂 Veel succes nog met jouw zwangerschap!
  Ik volg alvast alle stapjes mee 🙂

 3. Lieke van Veen schreef:

  Ik had nog niet meegekregen dat je zwanger bent! Van harte gefeliciteerd!

 4. femketje schreef:

  Gefeliciteerd 😀 Kan niet wachten om de kleine meid te zien!

 5. Wendy (B) schreef:

  Oh wow!
  Proficiat 😀 !

 6. Gefeliciteerd Lotte, wat een leuk nieuws! Hier een mama van een meisje van nu bijna 8 maanden. Geniet er elk moment van, het gaat ZO hard. Wens je een hele goede zwangerschap toe <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *