Lotte Suzanne

Tot over een paar weken lief klein meisje..

Geplaatst op 16 augustus 2018

Nog maar een paar weken en dan ligt mijn lieve, kleine meisje in mijn armen.. Bij deze gedachte kan ik uren weg dromen! Maar aan de andere kant overvalt het me, wanneer ik besef dat ik over een paar weken écht moeder ben. Wat een bijzonder proces zijn die 9 maanden zwangerschap en wat bijzonder om te doen beseffen dat het er alweer bijna op zit voor mij. Vandaag praat ik je bij over mijn zwangerschap, hoe het met mij gaat en wat mij zoal bezig houdt.

De tijd is voorbij gevlogen
Alweer 36 weken zwanger. Enerzijds voelt het alsof het voorbij gevlogen is, maar aan de andere kant heb ik het gevoel dat het een eeuwigheid duurt. Gek is dat eigenlijk. Het eerste trimester was ik zo ontzettend misselijk, die tijd ging zo ontzettend langzaam en vond ik echt enorm heftig. Tot nu toe vond ik dat het moeilijkste van heel mijn zwangerschap. Maar toen ik van deze narigheid af was, ging het opeens allemaal heel snel.
Ik was natuurlijk gewoon aan het werk, het normale leven ging door en zo’n zwangerschap gaat dan onbewust ook gewoon door. Voor je het weet vliegen die weken voorbij. Het tweede trimester was voor mij fantastisch. Ik kon écht gaan genieten en stil staan bij mijn zwangerschap. Lekker bezig met het baby kamertje, fantaseren over hoe het zou zijn om straks een dochtertje te hebben, nadenken over het geboortekaartje en ik voelde me echt goed. Hoe naar het 1e trimester was, zo fantastisch was het 2e trimester voor mij.

Het enige wat ik lastig vond ik het tweede trimester (en eigenlijk nog steeds) waren de veranderingen in mijn lichaam. Natuurlijk groeit die buik en ik moet zeggen dat ik daar stiekem zelfs naar uitgekeken had. Zo’n mooie, ronde, bolle zwangerschapsbuik. Die dan zo mooi naar voren komt in van die mooie jurken of strakke shirtjes. Maar heel eerlijk? Zo voelde ik me totaal niet. Ik voelde me onwennig, voor mijn gevoel leek het weken lang als of ik een paar pizza’s te veel had gegeten. Ik wist heel vaak niet wat ik moest dragen, omdat ik mij in heel veel kleding niet oké voelde. Natuurlijk heb je dat er allemaal voor over, want ik krijg er wat fantastisch voor terug. Maar als je verwachtingen anders zijn, dan kan dat soms best rot voelen.
Inmiddels in het 3e trimester, ziet mijn buik er uit als of ik een grote strandbal heb ingeslikt. Hij is écht bol, rond en het moge duidelijk zijn dat hier een klein wurmpje in groeit. Ik merk dan ook (hoe dikker ik ook ben en word) ik me nu prettiger voel, dan in het tweede trimester. Hoewel ik vrijwel niets meer pas! Misschien komt het door dat getrappel in mijn buik, dat ik m’n buik nu makkelijker accepteer? Want och, wat is dat dat een magisch gevoel.


33 weken zwanger.

Het derde trimester
En dan het derde trimester. Toen kwam het moment dat ik compleet niet zag aankomen. Uit een bloedtest bleken mijn bloedwaardes te hoog, of te wel zwangerschapssuiker. Er ging van alles door mij heen, heb natuurlijk gegoogled en haalde me allerlei zorgen in m’n hoofd. Als zwangere hoop je dat alles volgens het boekje verloopt en dit vond ik best wel moeilijk te accepteren. Ik moest mezelf vier keer per dag prikken en mij aan een dieet houden. Gelukkig bleek het uiteindelijk allemaal mee te vallen en hoefde ik geen insuline bij te spuiten. Achteraf moet ik wel zeggen, dat dit allemaal best veel impact heeft gehad. De zorg die je nu al over zo’n kleintje kan hebben, is echt ongelofelijk.

Vanaf 31 weken heb ik zomervakantie, dit in verband met mijn werk in het onderwijs. En sinds week 34 is officieel mijn verlof in gegaan. Maar eerlijk gezegd merkte ik wel dat ik die 31 weken wel prima vond. Ik begon steeds meer last te krijgen van mijn bekken en die enorme hittegolven die we gehad hebben, waren nou ook niet heel comfortabel voor een hoogzwangere.
Naast dit, houd ik heel veel vocht vast. In m’n voeten, m’n benen, m’n handen, m’n grote teen? Eigenlijk in vrijwel heel mijn lichaam. Dat is pijnlijk en vooral ook heel onhandig. Veel rust nemen helpt me om te dealen met deze kwaaltjes. Maar ach, nog eventjes maar en dan gaat het allemaal veranderen.

Ohja en nog een thema die de laatste weken aan de orde is; nesteldrang. Alles moet opgeruimd, de woonkamer moet opnieuw geschilderd worden en er moeten opeens nog allemaal zaken aangeschaft worden. Nooit gedacht dat dit zo’n ding voor me zou worden, maar die hormonen, die doen bijzondere dingen met me.

Het aftellen is begonnen
En dan is het aftellen begonnen. Over een paar weken ben ik mama, heb ik een klein meisje en kan ik mij waarschijnlijk geen leven meer zonder haar voorstellen. BIZAR! Maar zo leuk. Ik kijk hier zo enorm naar uit. Ik merk aan mezelf dat ik me (nog) niet druk maak om de bevalling. Ik sta er best wel nuchter in, laat alles maar over me heen komen en heb er eerder ‘zin’ in, dan dat ik er tegen op zie. Ik ben zo benieuwd hoe ze er uit ziet, hoe haar geluidjes klinken, hoe haar handjes en voetjes voelen, hoe haar oogjes stralen…. Nog maar heel even lief klein meisje!

Liefs, Lotte

8 reacties op “Tot over een paar weken lief klein meisje..”

 1. Kim schreef:

  Zo bijzonder zwanger zijn..& mama zijn!
  Geniet ervan..
  😘

 2. Angeluque schreef:

  Prachtig beschreven!!

 3. Sandra schreef:

  Mooi geschreven. Succes met de aller laatste loodjes. En geniet vooral nu en ook dadelijk met jullie kleine meid. Veel liefde en goede gezondheid toegewenst.

 4. Geertje schreef:

  Heel mooi geschreven Lotte
  Ja nog een paar weekjes dan is er weer een klein wondertje bij 🍼👪

 5. Leonie schreef:

  Ah eindelijk ‘n update. Mooi en leuk om te lezen meid. Geniet nog van de laatste weekjes!

 6. loess87 schreef:

  Het gaat inderdaad zo snel voor je t weet is het voorbij. Ik ben 4 weken geleden bevallen van een heel mooi jongetje.

  Dat vocht…. zo bizar…. is in 1 keer weg. Ik voelde mijn kuiten en dacht, zijn dat mijn dunne kuitjes ha ha.
  Succes met de laatste loodjes.

 7. Dineke Mandemaker schreef:

  wat mooi geschreven heel veel succes met de bevalling we gaan het horen groetjes Jan en Dineke

 8. Yoni schreef:

  Wat leuk!! Kinderen maken de wereld zo mooi!😍

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *