Lotte Suzanne

Dit is waarom ik zó van de Franse Bulldog hou

Geplaatst op 21 augustus 2017

Zoals jullie waarschijnlijk wel weten, heb ik zelf een Franse Bulldog, met de naam Muffin. Ja lach maar, ze heet echt Muffin. Mensen die ons leren kennen en vragen hoe onze hond heet, moeten altijd lachen. De naam Muffin past gewoon heel goed bij d’r en eigenlijk ook wel heel goed bij ons. 5 jaar geleden had ik nooit gedacht dat ik een Franse Bulldog zou nemen, maar Jan-Willem (oké en Pinterest) wist mij over te halen. En inmiddels hebben we Mufin alweer ruim 3 jaar. En eerlijk? Ik zou echt nooit meer een andere ras hond willen. En vandaag vertel ik jou, waarom ik zo ontzettend veel van de Franse Bulldog hou.

Hi, Muffin!

Ze hebben humor en zijn slimmer dan je denkt.
Muffin is de grappigste hond die ik ooit in mijn leven heb ontmoet. In het begin moest ik haar echt leren kennen, maar inmiddels kan ik zó om haar lachen. Ze heeft af en toe haar dolle momentjes, dan gaat ze met haar (piep) speeltjes aan de haal of met haar reuzachtige bal. Ze rent achter mij aan als ik aan het stofzuigen, vegen of dweilen ben. Ze probeert altijd stiekem naar boven te komen en dan op een heel tactische manier (moet je bij zijn, ik lach me stuk wanneer ze volledig volgens plan en zo zachtjes mogelijk naar boven probeert te sluipen). Muffin maakt letterlijk iedereen aan het lachen, zelfs de mensen die niet van honden houden. Echt waar, ik beloof ik het je.

Ze zijn zo schattig dat je ze wel kunt opeten (figuurlijk dan he)
Tja, wat moet ik hier nog over zeggen. Dat lieve compacte lijfje, dat hoofdje als of ze tegen een muur is aangelopen, die lange flaporen en dat gerimpelde snoetje. Hou op hoor, te cute.

Ze zijn mega aanhankelijk en willen de hele dag knuffelen.
Franse Bulldog’s zijn redelijk klein en kruipen makkelijk en heel graag tegen je aan. Het liefst op de meest onmogelijke manieren. Op schoot, op je voeten, op je buik, onder je deken, je kan het zo gek niet bedenken. En ook heel fijn, ze willen áltijd knuffelen. En ik kan je garanderen dat dat vaak gebeurt met een Franse Bulldog in huis.

Ze zijn heel makkelijk in omgang met mensen en andere dieren (in ieder geval die van ons wel)
Ik weet niet of dit voor alle Franse bulletjes geldt, maar onze Muffin is het meest sociale dier dat ik ken. Ik zal haar vol vertrouwen toe vertrouwen bij kinderen, andere dieren (oké, misschien zijn poesen niet echt een goed idee), maar in ieder geval bij iedere andere hond. Dat maakt ook dat we haar overal mee naar toe nemen. Naar de stad, het bos, een winkel of zelfs een restaurant. Nu vind ik het niet heel hygiënisch om een hond mee te nemen in een restaurant, maar ik weet zeker dat het geen probleem zou zijn met Muffin.

 

En wanneer kun je een Franse Bulldog wel achter het behang plakken?
Há, die momenten zijn er ook zeker! Wanneer je binnen 5 minuten, haar voor de 10e keer moet schoon poetsen omdat ze zit te kwijlen. Wanneer ze het met haar aller liefste puppy ogen weer voor elkaar krijgt om tussen ons in te komen liggen. Wanneer ze midden op straat bedenkt om niet meer verder te willen lopen en dan volledig in protest gaat (hallo kleine spierbundel). En wanneer we weer met de zoveelste ooronsteking naar de dierenarst moeten (inmiddels hebben we een abonnementje genomen, arm beestje).

En we sluiten af met een filmpje over grappige en schattige bulletjes, want dit soort filmpjes zijn er in overvloed en dat snap ik wel. Wanneer ik in een dipje zit kijk ik vaak gewoon enkele van dit soort filmpjes en vervolgens ga ik weer fluitend door het leven. Dus, alsjeblieft.

2 reacties op “Dit is waarom ik zó van de Franse Bulldog hou”

  1. Mijntje schreef:

    En ik vind haar aandoenlijk prachtig Lotte. Zelf heb ik tientallen honden gehad waaronder een FB maar mijn hart gaat sneller kloppen van een EB, maar wtf, jouw Muffin is perfect zoals ze is.

  2. Marlies schreef:

    Wat superleuk om te lezen Lotte en wat een dotje is Muffin. Wij snappen je liefde voor dit ras helemaal, zelf hebben we Jack in ons gezin en zijn helemaal dol op hem. Zo dol dat we inmiddels een webshop gestart zijn over en voor de Franse & Engelse bulldog. Dikke knuffel voor Muffin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *