Lotte Suzanne

Hotspot van de maand: STOET!

Geplaatst op 20 juli 2017‘Stoet’ is in het Twents een ander woord voor ‘brood’ en nadat ik deze leuke lunch plek het afgelopen half jaar een aantal keer heb bezocht, verdient deze zaak nu echt een plekje tussen mijn hotspots!

Stoet zit gevestigd in de bibliotheek van Enschede, midden in het centrum. Bijna een jaar geleden is Stoet in Enschede gekomen en het is dé plek om lekker even te lunchen, een koffie date te hebben met een vriendin of om te werken wanneer je een toffe flex werkplek zoekt. Daarnaast kunnen moeders met kinderen zich ook prima vermaken, omdat er een hoek speciaal is ingericht voor de kleine kiddo’s.

De uitstraling van Stoet is hip, licht, gezellig, een beetje industrieel en iets wat nonchalant. Ik hou er van, zo’n plek waar van alles om je heen gebeurt en waar je je thuis voelt. Veel plantjes, een goede bank om onderuit te hangen en verschillende stoelen en tafels. Zo zijn er allerlei hoekje gecreëerd in de ruimte.

De lunchgerechten bij Stoet zijn lekker gevarieerd. Zo kun je kiezen voor stoet (= brood) die royaal belegd is met tonijnsalade, serrano ham of kaas. Je krijgt dan 2 plakken brood, met voldoende beleg en de lunchgerechten beginnen al bij 3,95 Euro. Daarvoor vind ik echt dat je waar krijgt voor je geld.
Je kunt natuurlijk ook voor wat zoets gaan, de carrotcake is goddelijk! Maar zo kun je ook kiezen voor een brownie of een havermout appeltaart en dit alles is heerlijk vers. Iedere keer kies ik bij mijn lunch een lekker vers sapje, die met mango is mijn favoriet. De koffie schijnt hier ook fantastisch te zijn, ik ben zelf geen koffie drinker, dus daar kan ik helaas niets over zeggen.

De gehele ervaring die je bij Stoet krijgt, maakt dat ik dit echt een toffe hotspot in Enschede vindt. De aankleding is helemaal mijn ding, het eten is gewoon goed, zeer budgetproof en de mensen die er werken zijn vriendelijk en altijd in voor een praatje.

Kom je uit de oosten van het land, dan vind ik dat je hier echt gewoon eens geweest moet zijn. Maar ook als je eens een tripje naar Enschede wilt maken, geef ik je de tip om bij Stoet een lunch of koffie pauze in te lassen.
Je vindt Stoet dus in de bibliotheek van Enschede (Pijpenstraat 15) en is iedere dag vanaf 09.30 uur geopend.

Liefs, Lotte

 

De foto’s zijn eigendom van STOET Enschede

4 reacties op “Hotspot van de maand: STOET!”

 1. Maaike schreef:

  Ik kom uit Enschede, maar ik ben er echt nog nooit geweest! Moet ik wel doen, na het lezen van deze blogpost 🙂

  • Lotte Volders schreef:

   Hé Maaike, Nou helemaal als je zelf uit Enschede komt! 😉 Ben benieuwd wat je van STOET vindt!

   • Karin Verbeek schreef:

    Ik kom er altijd graag, als vijftiger ook… Het is voor alle leeftijden en er heerst een gezellige ongedwongen sfeer.
    Heerlijke producten staan op de kaart, de keuse is reuze…….🍪🍩🍨🥗🌮🥙🍝🍰🍱

 2. ilse schreef:

  Jaaa gezellige plek. Gisteren toevallig nog geweest. Ik heb van de heerlijke carrotcake genoten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *