Lotte Suzanne

3 x lekkere en makkelijke ontbijtjes

Geplaatst op 18 januari 2017

Hoewel ik absoluut geen ochtendmens ben, kan ik lekkere ontbijtjes in de morgen wel heel erg waarderen. Het liefst een ontbijtje waarvoor ik niet zo heel veel moeite hoef te doen en iets waarvan ik voldoende energie krijg om de dag te starten. Vandaag in dit artikel, vertel ik je welke 3 ontbijtjes altijd goed zijn, niet kunnen mislukken én waarvoor je met plezier je bed uit komt (ja, ook nu het zo koud en donker is).

Bagel cream cheese & parmaham

Had ik al gezegd dat de ontbijtjes die ik je laat zien, allemaal super makkelijk te maken zijn? Geen ingewikkelde kookkunsten of bijzondere ingrediënten. Zelf ben ik gek op de bagels van Bagels & Beans. Nou kun je er natuurlijk voor kiezen om iedere ochtend langs de Bagels & Beans te lopen om dit op te halen, maar dat kost best veel moeite en het is ook een stukje duurder dan mijn versie.
Ik kocht namelijk wat afbak bagels van de Albert Heijn en heb deze belegd met roomkaas met kruiden en parma ham. Ik vind de combinatie van de frisse roomkaas, de zoutige ham en iets wat zoete bagel een fántastische combinatie.

Banaan-ei pannenkoekjes met frisse yoghurt en blauwe bessen

Van de Banaan-ei pannenkoekjes heb je vast wel eerder gehoord. Deze gezonde pannenkoekjes zijn ontzettend lekker, erg gezond en zien er op foto ook nog zéér Pinterest-waardig uit. Ik heb de pannenkoekjes gemaakt van één (rijpe) banaan en twee eieren. Zorg dat je de banaan goed prakt en meng dit met de eieren. Zorg er voor dat er zo weinig mogelijk stukjes nog in inzitten. Vervolgens bak je deze in kokosvet of olie (maar net wat jij fijn en lekker vindt). Wanneer ze klaar zijn leg je ze op elkaar op een bord en besmeer je deze met een flinke laag Griekse Yoghurt. En maak je het geheel af met blauwe bessen.

De pannenkoekjes zijn van zichzelf al vrij zoet (door de banaan). Wanneer je ze combineert met frisse yoghurt, geeft dat zo’n lekkere, frisse smaak. De blauwe bessen geven weer wat zoets aan het geheel. Ik denk dat dit wel mijn grootste favoriet is. Ontzettend lakker, iedereen kan dit maken en het is ook nog onwijs gezond. Aanrader!

Yoghurt met granola, warme appel en kaneel

Dit is ook weer een gevalletje, waarom moeilijk doen als het makkelijk kan! Ik heb dit gezellige kommetje gevuld met magere yoghurt en granola met gedroogde appel. Zelf vind ik het in de winter (of eigenlijk altijd) heerlijk om warme appel te eten met kaneel. Daarom besloot ik dit aan de yoghurt en granola toe te voegen. Ik heb de appel kort opgewarmd in de magnetron en vervolgens heb ik er een beetje kaneel over gestrooid. Je kan ook nog suiker toevoegen, maar dat vond ik zelf niet nodig. Ik kan de smaak het beste vergelijken met een fris appeltaartje. Heel, heel, heel lekker.Ik ben erg benieuwd naar jullie ontbijt tips. Waar ontbijt jij ‘s ochtends het liefst mee?

Lots of love, Lotte

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *