Lotte Suzanne

Batiste Dark & Brunette droogshampoo

Geplaatst op 7 januari 2014

Al jaren ben ik fan van de Batiste droogshampoos, handig tussen je wasbeurten door én het geeft je haar ook vaak een flinke volume boost. Nu heb wel altijd last van zo’n grijze waas op mijn haar, wanneer ik de droogshampoo heb aangebracht.  Nu heb ik natuurlijk ook vrij donker bruin haar, zo’n grijze waas is dan moeilijk te voorkomen met droogshampoos. Maar ik ontdekte de Dar & Brunette editie, welke speciaal voor brunettes is! Bye bye grijze waas, hello volumeus en ‘schoon’ haar!

batiste01

Hoe vaker je je haren wast, hoe vetter het zal worden. Ik hoor het vaak, en ervaar het zelf ook. Daarom probeer ik mijn ‘haar was’ momenten altijd zo lang mogelijk uit te stellen, maar vaak was ik mijn haar toch wel drie keer in de week. Als ik namelijk iets een vies gevoel vind, is dat vet haar wel. Gelukkig is Batiste droogshampoo altijd mijn redding, ik heb ook altijd wat back ups staat van hun droogshampoos. Laatst viel mijn ook op de Dark & Brunette van Batiste, deze kende ik nog niet! Wel gebruik ik al jaren de Medium Brunette, voor donkere haren. Maar alsnog zie ik hierbij vaak een grijze waas. Zou de Dark & Brunette beter zijn?

In deze grote bus droogshampoo zit 200 ml product, ik doe hier vaak twee maande mee. Je betaald voor zo’n bus vaak rond de 5 Euro. Niet super goedkoop, maar wel prima wanneer de kwaliteit er ook naar is.

batiste123

batiste

De bus droogshampoo is eigenlijk net als een bus haarlak, lekker groot en houdt goed vast. Wanneer ik ‘s ochtends merk dat mijn haar er wat vet uit ziet, dan spray ik wat van de droogshampoo bij mijn haar aanzet, bij de vette plekken. Zorg dat je de droogshampoo met een afstand van ongeveer 30 cm sprayt, en daarna één minuutje laat intrekken. Vervolgens borstel ik het vaak uit, of ik ga er gewoon met mijn handen doorheen. Naast dat droogshampoo je haar er minder vet uit laat zien, ontstaat er vaak ook meer volume.

batiste1234

batiste12345

De ingrediënten zijn niet perse voedend en goed voor je haren te noemen, maar ze maken je haren wel opties ‘schoon’! Op de achterkant staat nog even aangegeven hoe je het product het beste kun gebruiken. Het is wel echt belangrijk dat je de droogshampoo alleen bij je haaraanzet sprayt en niet over de lengte van je haren, vaak is je haar het vetst bij je haaraanzet. Hiermee zorg je direct voor de volume op de juiste plek. Door er met je handen door heen te gaan, verspreid je het product en zorg je dat de waas die er eventueel nog zit, verdwijnt.

batiste123456789

batiste12345678

Links bovenin zie je nog een kleine beetje een waas van het product, maar dit is echt minimaal. Veel minder dan wanneer ik een andere droogshampoo van Batiste gebruik!

batiste0

Als ik de Dark & Brunette droogshampoo in mijn handpalm spray, zie je inderdaad dat er een heel donkere kleur van af komt. Bijna zwart! Het droogt nog wel ietsje grijzer op, maar dat is sowieso veel minder grijs dan bij andere droogshampoos.

De Batiste Dark & Brunette heeft de test voor mij doorstaan! Dit wordt de droogshampoo die ik voortaan ga inslaan, wat een goed product voor brunettes dit! Batiste heeft trouwens nog veel meer soorten droogshampoos, ook voor blond haar, voor veel volume of voor een lekkere geur aan je haren.

Lots of love, Lotte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *