Lotte Suzanne

Tosti tonijn – De aller lekkerste Tuna Melt die ik ooit gehad heb

Geplaatst op 23 augustus 2017


De afgelopen tijd ben ik echt verslaafd aan tosti’s. Vaak heb ik dit in fases, dan heb ik opeens weer zo’n periode dat ik zo dol ben op tosti’s. Het liefst probeer ik zoveel mogelijk verschillende soorten tosti’s uit. Onlangs zat ik te lunchen bij een restaurant en zag ik op het menu een tosti met tonijn staan. Ik ben een visliefhebber en tonijn vind ik dan ook heerlijk. Dit bracht mij dan ook op het idee om zelf een tosti tonijn te gaan maken, of te wel, een Tuna Melt. En ik kan je zeggen, die is mega goed goed gelukt! Ik ben niet snel zo enthousiast over mij eigen creaties, maar serieus, deze tosti is zo’n succes! Check het recept hier onder. Het is super easy, dus ik weet zeker dat jij het ook kan!

Je hebt het volgende nodig (voor 1 tosti):
– 3 sneetjes (wit) brood
– Een blik tonijn van ongeveer 160 gram (op water of op olie basis)
– 1,5 eetlepel mayonaise
– Ongeveer een halve rode ui
– Bieslook
– Peper en zout
– Kaas (naar keuze, ik ben voor jong belegen kaas gegaan)
– Boter

Daarnaast heb je een pan nodig waar je de tosti’s in gaat bakken. Je kunt ook een tosti ijzer gebruiken, maar ik vind een koekenpan zelf het handigst. Dan krijg je echt zo’n lekker krokant buitenkantje.

De tonijnsalade
We beginnen met het maken van de tonijnsalade. Als je trouwens echt weinig tijd hebt (of je bent gewoon een beetje lui) dan kun je ook een kant en klare tonijnsalade in de winkel kopen. Maar ik beloof je, deze eigen gemaakte wordt echt heel erg lekker!
Lek de tonijn uit en trek de tonijnstukjes vervolgens met een vork uit elkaar aan. Vervolgens voeg je hier de snippertjes van de rode ui aan toe. Dan is het tijd voor de mayonaise, ga uit van ongeveer 1,5 eetlepel mayonaise en meng deze met de tonijn en de rode ui. Zorg dat alles goed gemengd is en dat het een romig geheel wordt. Vervolgens voeg je hier wat bieslook aan toe. Hoeveelheid naar eigen smaak. Breng dit mengsel vervolgens op smaak met wat peper en zout.
Tipje van mij: deze tonijnsalade is ook heerlijk op je cracker of brood, wanneer je nog wat over houdt.



De volgende stap; de tosti
Nu is het tijd voor de tosti zelf! Je hebt drie broodjes en het is de bedoeling dat je bij alle drie de broodjes één zijde besmeerd met boter. Dit wordt een extra dikke tosti, als je een iets kleinere versie wilt, kun je natuurlijk ook voor twee broodjes gaan.
Je legt één broodje in de pan, met daar op een plak kaas. Zorg hierbij dat je broodje met de boterkant in de pan ligt. Bak deze even aan tot deze goudbruin is. Haal deze vervolgens weer uit de pan, deze ga je straks namelijk weer gebruiken bij het opbouwen van je tosti.
Dan is het nu tijd om het broodje in elkaar te zetten! Leg één van de andere broodjes in de pan, wederom met de boterkant in de pan en leg boven op een plak kaas. Vervolgens besmeer je deze met ongeveer 1,5 eetlepel tonijnsalade.
Daarna leg je hier het broodje boven op, die je al aangebakken had en besmeer deze ook met 1,5 eetlepel tonijnsalade. Tot slot leg je hier nog weer een plak kaas op en kan het laatste broodje hier op gelegd worden. Let op; zorg dat de boterkant van dit broodje boven op ligt. Zo kun je hem straks makkelijk omkeren en wordt ook die kant mooi goudbruin. Keer het broodjes vervolgens om en zorg dat beide kanten mooi goudbruin gebakken zijn.

Eetsmakelijk!

Wanneer je deze zelf ook eens gaat maken, ben ik heel benieuwd wat jij er van vindt! Laat je het me even weten?

Liefs, Lotte

2 reacties op “Tosti tonijn – De aller lekkerste Tuna Melt die ik ooit gehad heb”

  1. Simone schreef:

    OOOH! Super lekker! Klinkt echt heel goed. Ik heb ook wel eens een tunamelt gemaakt met cheddar. Was ook heel lekker.

  2. Ivon schreef:

    Oke thanks, je hebt me verslaafd gemaakt !
    Hij is HEER-LIJK , bedankt voor het delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *